RECIPE
Det har kommit ett önskemål om att jag skulle ge receptet på det Jonna och jag lagade förra veckan så here goes:
Ingredienser:
Ingredienser:
- ris
- kycklinglår
- morötter
- potatis
- soja
- vinäger (helst en filippinsk vid namn Datu Puti som man nästan garanterat hittar i alla asian-stores som säljer filippinska varor, dock funkar äppelcider/balsamvinäger bra med)
- citron eller lime
- bananketchup (kolla närmsta asian-store eller testa med Heinz, funkar ok men inte i närheten av lika gott)
- svartpeppar
- salt
- olja
Tillvägagång:
- Skär kycklingarna i mindre bitar, storleken ska vara ungefär som en mellanstor potatis. Skala potatis och morötter och hacka i ca 5mm tjocka, runda bitar.
- Häll kycklingen i en bunke och häll i lite soya, vinäger och saften från en citron och blanda med händerna så att kycklingen marineras lite. Det ska inte ligga en stor pöl i bunken så ta med måtta.
- Koka riset.
- Sätt på stekpannan, häll i lite mer olja än till vanlig matlagning (ca 5 matskedar) och låt det hettas upp innan du lägger i den marinerade kycklingen. Bryn kycklingen tills all blod runnit ur och så att köttet inte är rosa.
- Medan du väntar på att kycklingen ska bli klar, låt morötterna och potatisen koka upp i ett par minuter (5-10min) så att de mjuknar upp.
- Efter det häller du över morötterna och potatisen (utan vattnet) till stekpannan och sänker värmen lite, ska vara mellan högsta och längsta värmen. Häll i kryddor och låt det steka ett tag tills potatisen och morötterna är tillräckligt mjuka (brukar ta 5 min ungefär) och häll sedan i bananketchup (smakar inte banan, lovar!) tills röran har antagit en orange färg (som på bilden) och låt plattan vara på i någon minut eller två innan du stänger av.
Voilá!
Kommentarer
Trackback