GOODBYE, IT'S BEEN A LONG RUN

Jag hade valt att göra om den här sommaren 1000 gånger om, för hur kaotisk den än var, finns det ingenting som slår den här veckan...

Jag lägger ner den här bloggen, vet inte om det blir tillfälligt eller permanent men jag är trött på att folk som läser den tar åt sig när jag inte riktar mina inlägg mot någon speciell. Den andra anledningen är att mitt liv är en hel röra just nu och jag måste lägga all min fokus på att komma härifrån och påbörja ett nytt liv.

Så jag säger farväl, tack för mig (och för ER!) och önskar er all lycka i framtiden.

LOVE / M .

THIS FREAKISH WEATHER

Herrejisses, vilket väder... Åska, hagel, ösregn.. Hur glad jag än är över att ligga varm och gosig i min soffa så ska jag strax ge mig ut i kaoset och ta en snackis med en vän. Måste ta på mig varmt och ... varmt.

SUDDENLY I SEE

Pag tumitingin sila sa akin, nakikita ko na ang iniisip nila ay yung bakit pa may lunkot sa akong mga mata...


TOLSTOY

Var på stadsbiblioteket idag och lånade hem ett par böcker, bland annat Tolstoys Anna Karenina (som för övrigt återfilmatiserats med Kiera Knightley och släpps nästa år). 879 sidor tjock är den och jag börjar ikväll. Efter Criminal Minds det vill säga. Natti!

LOVE / M .

The most beautiful discovery true friends make is that they can grow separately without growing apart





BIGYAN MO LANG AKO NG ORAS


Har suttit och skrivit uppsatser och fyllt i massa ansökningar så är helt slut nu. Imorgon skickar jag in min ansökan till *trumvirvel* ........ Hawai'i Pacific University. Mahalo! 

ALOHA / M .

RECIPE

Det har kommit ett önskemål om att jag skulle ge receptet på det Jonna och jag lagade förra veckan så here goes:

Ingredienser:

  • ris
  • kycklinglår
  • morötter
  • potatis
  • soja
  • vinäger (helst en filippinsk vid namn Datu Puti som man nästan garanterat hittar i alla asian-stores som säljer filippinska varor, dock funkar äppelcider/balsamvinäger bra med)
  • citron eller lime
  • bananketchup (kolla närmsta asian-store eller testa med Heinz, funkar ok men inte i närheten av lika gott)
  • svartpeppar
  • salt
  • olja
Tillvägagång:
  1. Skär kycklingarna i mindre bitar, storleken ska vara ungefär som en mellanstor potatis. Skala potatis och morötter och hacka i ca 5mm tjocka, runda bitar.
  2. Häll kycklingen i en bunke och häll i lite soya, vinäger och saften från en citron och blanda med händerna så att kycklingen marineras lite. Det ska inte ligga en stor pöl i bunken så ta med måtta.
  3. Koka riset.
  4. Sätt på stekpannan, häll i lite mer olja än till vanlig matlagning (ca 5 matskedar) och låt det hettas upp innan du lägger i den marinerade kycklingen. Bryn kycklingen tills all blod runnit ur och så att köttet inte är rosa.
  5. Medan du väntar på att kycklingen ska bli klar, låt morötterna och potatisen koka upp i ett par minuter (5-10min) så att de mjuknar upp.
  6. Efter det häller du över morötterna och potatisen (utan vattnet) till stekpannan och sänker värmen lite, ska vara mellan högsta och längsta värmen. Häll i kryddor och låt det steka ett tag tills potatisen och morötterna är tillräckligt mjuka (brukar ta 5 min ungefär) och häll sedan i bananketchup (smakar inte banan, lovar!) tills röran har antagit en orange färg (som på bilden) och låt plattan vara på i någon minut eller två innan du stänger av. 

    Voilá!

APPLICATIONS, APPLICATIONS



Håller på med ytterligare university applications.. Barcelona, New York, Sydney, Singapore, Brisbane m.m... vart ska jag hamna? 

LOVE / M .

PINOY FOOD

Jonna var på besök häromdagen och givetvis lagade vi filippinskt! Ris med en röra som heter "ginagmay" och som består av kyckling, potatis, morötter, bananketchup och kryddor. Mumsigt!


RSS 2.0