RECIPE

Det har kommit ett önskemål om att jag skulle ge receptet på det Jonna och jag lagade förra veckan så here goes:

Ingredienser:

  • ris
  • kycklinglår
  • morötter
  • potatis
  • soja
  • vinäger (helst en filippinsk vid namn Datu Puti som man nästan garanterat hittar i alla asian-stores som säljer filippinska varor, dock funkar äppelcider/balsamvinäger bra med)
  • citron eller lime
  • bananketchup (kolla närmsta asian-store eller testa med Heinz, funkar ok men inte i närheten av lika gott)
  • svartpeppar
  • salt
  • olja
Tillvägagång:
  1. Skär kycklingarna i mindre bitar, storleken ska vara ungefär som en mellanstor potatis. Skala potatis och morötter och hacka i ca 5mm tjocka, runda bitar.
  2. Häll kycklingen i en bunke och häll i lite soya, vinäger och saften från en citron och blanda med händerna så att kycklingen marineras lite. Det ska inte ligga en stor pöl i bunken så ta med måtta.
  3. Koka riset.
  4. Sätt på stekpannan, häll i lite mer olja än till vanlig matlagning (ca 5 matskedar) och låt det hettas upp innan du lägger i den marinerade kycklingen. Bryn kycklingen tills all blod runnit ur och så att köttet inte är rosa.
  5. Medan du väntar på att kycklingen ska bli klar, låt morötterna och potatisen koka upp i ett par minuter (5-10min) så att de mjuknar upp.
  6. Efter det häller du över morötterna och potatisen (utan vattnet) till stekpannan och sänker värmen lite, ska vara mellan högsta och längsta värmen. Häll i kryddor och låt det steka ett tag tills potatisen och morötterna är tillräckligt mjuka (brukar ta 5 min ungefär) och häll sedan i bananketchup (smakar inte banan, lovar!) tills röran har antagit en orange färg (som på bilden) och låt plattan vara på i någon minut eller två innan du stänger av. 

    Voilá!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0